Er op uit...activiteiten in de omgeving


Wandelen of fietsen door de bossen of weidse heidevelden, zachtjes dobberen op het Veluwemeer of heerlijk ontspannen op een terrasje. Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Niets hoeft. Alles mag. Het ultieme onthaasten.

 

Pak de fiets en laat de wind bepalen wat je ziet. Bos, heide, zandverstuivingen, landgoederen of kastelen. Wil je één van de vele musea bezoeken of een gezellig dagje naar een pretpark in de buurt...Daarna lekker lang culinair tafelen in een gezellige bistro of sterrenrestaurant. Of je nu kiest voor de rust of voor een meer uitdagende activiteit; De Veluwe biedt het allemaal. 


Zandverstuiving De Haere - Doornspijk


Natuurgebied De Haere is een verborgen pareltje op de Veluwe. Een uitgestrekt stuifzandgebied op de Veluwe, ten zuidwesten van 't Harde. Rond het actieve stuifzand liggen dennenbossen en heide met jeneverbes. Op de heide loopt een kudde Veluwse heideschapen. Rondom de zandverstuiving ligt een wandelroute (blauw) van ca. 3 km.

Het afwisselende landschap is ideaal voor wandelen, fietsen of paardrijden. Er zijn wandelroutes en een aantal picknickplaatsen. Honden mogen aangelijnd mee. Er zijn speciale honden-losloopplaatsen. De zandverstuiving is ideaal voor spelactiviteiten en een picknick. Ook kunnen de kids heerlijk in bomen klimmen. Aan het einde van de Badweg in Doornspijk is er mogelijkheid om de auto te parkeren. Het is dan nog maar een klein stukje lopen naar de zandverstuiving. Achter de zandverstuiving vindt u de Doornspijkse Heide. Toegankelijk via een hek.


Het verscholen dorp - Vierhouten


Het Verscholen Dorp was een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het bevindt zich aan de Pas-Opweg. Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers, waaronder vluchtelingen uit het doorgangskamp in Amersfoort, jonge mannen van de arbeidsinzet, joodse families en gestrande piloten. De bekendste bewoner was Godfried Bomans. Gemiddeld waren er per dag 80 tot 100 onderduikers te vinden. In vier bosvakken waren "arbeidsketen, een houten huis, een barak, een blokhut van dennenstammen, hutten van Dempo-platen en strogedaakte houten huisjes"  gebouwd door een lokale aannemer, sommige voorzien van gasfornuis op butagas en waterpompen. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten.


Zwembad De Hokseberg - 't Harde


Het mooiste en leukste openluchtzwembad op de Veluwe is met recht zwembad de Hokseberg in 't Harde. Het zwembad is goed bereikbaar en nabij Wezep, Nunspeet en Elburg. Hier kunt u rustig baantjes trekken in het grote bad, maar Zwembad de Hokseberg biedt ook veel ruimte voor vrij gespetter. Er zijn twee spannende glijbanen, diverse waterornamenten en twee grote ligweides met speeltoestellen. Spetterpret met het hele gezin gegarandeerd!


Nationaal Museum Paleis het Loo - Apeldoorn


Lange tijd is het paleis in gebruik geweest bij de Koninklijke Familie, onder meer als zomerresidentie van Koningin Wilhelmina. Vanwege de vernieuwing en verbouwing is het Nationaal museum Paleis het Loo tot medio 2021 gesloten. De tuinen en stallen zijn van april tot en met september toegankelijk voor publiek.

Het museum trekt circa 400.000 bezoekers per jaar. Regelmatig worden in het museum tentoonstellingen georganiseerd, onder andere met stukken uit de collectie van het Koninklijk Huisarchief. Bovendien is ook een groot gedeelte van de vaste opstelling uit de Stichting Historische Verzamelingen van het Koninklijk Huis afkomstig.


Walibi Holland - biddinghuizen


"De hoogste, de snelste, de langste: zeg je achtbanen, dan zeg je Walibi Holland. Met 12 onverbiddelijke thrill rides. Wat denk je van de nieuwste en de meest spectaculaire ride Lost Gravity? Die zo bizar is, dat je niet meer weet wat boven en onder is. Of Xpress, die binnen 3 seconden 90 kilometer per uur bereikt. En ben je klaar voor de thrill van je leven? Goliath is de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. Eens kijken of je vrienden daarin durven. Dus hard gaan? Walibi is the place to be!
Zandsculpturenfestijn - Garderen


`t Veluws Zandsculpturenfestijn is dé trekpleister voor het hele gezin. Een artistieke en geheel in stijl aangelegde monorail geeft jong en oud een schitterend uitzicht over de zandsculpturen en andere kunstuitingen. In 2018 is het festijn geopend vanaf 13 april t/m 27 oktober. Van maandag t/m zaterdag. Het thema dit jaar is “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen tot leven in Garderen. Weer een beleving voor jong en oud.


Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer - Nunspeet


Bezoekerscentrum Nunspeet is gelegen aan de rand van de prachtige Noord-Veluwe. Met haar veelzijdigheid aan natuurschoon en recreatiemogelijkheden een prachtig stuk Nederland.

Het bezoekerscentrum ligt direct aan het Veluwetransferium in Nunspeet, wat het de ‘poort naar de natuur’ maakt. Vanuit deze locatie bevind u zich snel in het hart van de Noord-Veluwe of het centrum van de diverse omliggende dorpen.

Je vindt bij Bezoekerscentrum Nunspeet een expositie over de Veluwse natuur, informatie over wandel-, fiets- of ruiterroutes en een uitgebreide souvenirwinkel. Bij het bezoekerscentrum start of eindigt je wandeling, fietstocht, natuuractiviteit of excursie.

Kortom; dé locatie bij uitstek voor een heerlijk dagje uit.


Dolfinarium - Harderwijk


Zoveel te beleven in 1 dag. Daarvoor ga je natuurlijk naar het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium! Nergens anders ontdek je de dieren van de zee van zó dichtbij. Nergens anders kun je je zo lekker uitleven en samen plezier maken als in het Dolfinarium. De dolfijnen nemen je mee op wereldreis, bulderende zeeleeuwen spatten je nat, kolossale walrussen komen je bekijken als je met je neus tegen de glaswand staat en roggen laten zich zelfs door je kietelen!

Samen een dag lang lekker spelen, ontdekken, verwonderen en genieten, wat wil je nog meer?


Forellenpark De Haare - Doornspijk


Op Forellenpark de Haere in Doornspijk kunt u naar hartenlust forelvissen. De 4 forelvijvers zijn ruim aangelegd op een oppervlakte van circa 5 hectare, in een prachtige natuurlijke omgeving. Hier worden alle faciliteiten geboden om te kunnen genieten van de hengelsport.